Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Grand theft auto IV TBOGT

A játék borítója Fontosabb adatok
Név: Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony
Fejlesztő: Rockstar North
Kiadó: Rockstar Games
Platform: - Microsoft Xbox 360
- Microsoft Windows (PC)
- Sony PlayStation 3
Típus: - Letölthető tartalom
- Kapható lemezen az Episodes from     Liberty City csomagonbelül
Játékosok száma: 1 (Single Player)
1-16 (Online Multiplayer - csak X360 és PS3)
1-32 (Online Multiplayer- csak PC)
Hivatalos weboldal: Kattints ide!
Fejlesztés éve(i): 2009-2010
Megjelenési dátumok: Xbox 360 - LIVE és lemez:
2009. október 29.
PlayStation 3 és Windows PC - LIVE / Network / Lemez:
2010. április 13.
2010. április 16.
2010. április
Értékelések: ESRB: M
PEGI: 18+

A GTA The Ballad of Gay Tony a nagysikerű Grand Theft Auto IV történetét kiegészítő második epizodikus tartalom, melyet a megjelenésekor, vagyis 2009. októbert 29-én még Xbox 360 exkluzívnak hittünk. Elérhetővé vált az Xbox LIVE rendszeren, illetve kapható lett a boltokban is az Episodes from Liberty City nevet viselő csomag által. 2010 januárjában azonban megtörtént a sokak által várt bejelentés: 2010. március 30-án világszerte megjelenik a második DLC (downloadable content) személyi számítógépekre, és nagy meglepetésünkre PlayStation3 konzolokra is.

GTA GTAGTA

Zárul a trilógia

A második epizodikus tartalomban Luis Fernando Lopez-t terelgethetjük extrémebbnél extrémebb küldetésekben. Az ő történetével bezárul a GTA IV éra, megtudjuk mi is történt azokkal a bizonyos gyémántokkal. A játékmenet meglehetősen vadra sikeredett. Anno az alapjátékkal kapcsolatban ódákat zengtek annak realitásáról, hogy mennyire valósághű játék lesz, mely később be is igazolódott. A fejlesztők második letölthető tartalomban a feje tetejére állították ezt a hangulatot. Teljesen elrugaszkodtak a valóságtól, és lehetetlenebbnél lehetetlenebb akciókkal ajándékoztak meg minket. Ez talán az egész játék lényege is. Hiszen hogy is maradhatott volna ki a GTA IV sagaból egy olyan küldetés, amelyben egy vonat vagonját kell ellopnunk és elszállítanunk egy helikopterrel?

GTA GTAGTA

Néhány nóvum

A fejlesztők valóban inkább a játékmenetre fektették a hangsúlyt, mint az egyéb kiegészítésekre. Természetesen kaptunk új fegyvereket, melyek természetesen ugyanolyan vadak mint maga a történet, vezethetünk elegáns új járműveket, és hallgathatunk új számokat a játék rádióállomásain*, teljesíthetünk új mellékküldetéseket, de nem olyan mennyiségben, mint az első kiegészítőben, a The Lost and Damned-ben. Nem bővült új többjátékos módokkal a multiplayer funkció, csupán a helyszínekből, fegyverekből és járművekből lett nagyobb a választék. Ettől persze nem kell megijedni. A kevesebb néha jobb, mint a több. Csakis olyan újdonságokat kaptunk, amik hamar belopják majd a játékos szívébe, vagy ha más nem, akkor majd a küldetések majd kárpótolnak. A missziókat egyébként később újra teljesíthetjük, melyet értékel a játék (1-100%).

GTA GTAGTA

*A letölthető változatban csak néhány számmal bővült az alapjátékban is szereplő rádiócsatornák kínálata, de az Episodes from Liberty City csomag exkluzivitása, hogy teljesen új rádiók is megszólalnak, melyek felhozatalában több The Ballad of Gay Tony előzetes videó alatt hallható zene is szerepel.